Oplevering Fokker 8 maakt Fokker Logistics Park compleet

Met de oplevering van het logistieke gebouw Fokker 8 en Fokker 5 eerder dit jaar is de realisatie van het Fokker Logistics Park op luchthaven Schiphol door Anthony Fokker Business Park CV afgerond.

Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep (AFBP cv) zijn in 1999 gestart met de herontwikkeling van het voormalige Fokker vliegtuigfabriek op Schiphol-Oost. Het terrein van 39 hectare is de afgelopen jaren gefaseerd omgevormd tot het Fokker Logistics Park.

Een aantal gebouwen is herontwikkeld zoals het voormalige rekencentrum nu het NL|DC datacenter. Voor de rest is een deel van de gebouwen gedemonteerd en hergebruikt. Er zijn in totaal 48 gebouwen verpulverd tot puin. Puin wat vervolgens gebruikt is voor verharding van de wegen op het terrein.

Er staat nu een beveiligd bedrijventerrein voor logistiek en luchthavengebonden bedrijven. Met namen zoals onder andere Fokker services, KLM, NL|DC, Schenker, Agility, TNT Express, DSV, Aramex, Flight Simulation Company, Apex Logistics, Worldwide Technologies en sinds kort XPO Logistics en Panalpina.

Als laatste gebouw is Fokker 8 geleverd aan Standard Life Investments European Real Estate Club L.P. en heeft een omvang van 16.500 m² warehouse en 2100 m² kantoorruimte. Het gebouw is, net als Fokker 7, volledig gerealiseerd conform circulair bouwen en de 'cradle to cradle’ filosofie van de Amerikaanse architect William McDonough en chemicus Michael Braungart. Hiermee zijn dit wereldwijd de eerste logistieke gebouwen die ontwikkeld zijn conform deze aanpak. 

De verhuur van de laatste beschikbare ruimte in gebouw Fokker 8 wordt verzorgd door Industrial Real Estate Partners en Cushman Wakefield. Standard Life Investments werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Royal Haskoning DHV en Cushman Wakefield. AFBP cv werd geadviseerd door Lexence en Industrial Real Estate Partners.