Ook Wereldhave vraagt faillissement aan van Big Bazar

Wereldhave heeft donderdag aangekondigd dat zij het faillissement van retailketen Big Bazar heeft aangevraagd bij de Rechtbank Noord-Nederland.

De reden is dat Big Bazar niet in staat is gebleken om de achterstallige huur te voldoen. Big Bazar huurt momenteel op zes locaties van Wereldhave, te weten Arnhem (Kronenburg en Presikhaaf),  Capelle aan den IJssel (De Koperwiek), Dordrecht (Sterrenburg), Heerhugowaard (Middenwaard) en Nieuwegein (Cityplaza).  

Kleine huurder

De retailer vertegenwoordigt minder dan een half procent van de totale huurinkomsten van Wereldhave en is daarmee een relatief kleine huurder voor het vastgoedfonds. Toch heeft Wereldhave besloten om actie te ondernemen op basis van haar strategische principes.

Nieuwe invulling al klaar

In lijn met de ‘LifeCentral-strategie’ waarin winkelcentra getransformeerd worden naar Full Service Centers voor een beter dagelijks leven heeft Wereldhave reeds plannen opgesteld voor mogelijke nieuwe invullingen van de betreffende locaties.

Om waarde te creëren worden sommige Big Bazar units opgesplitst en aangeboden aan nieuwe retailers, andere units worden getransformeerd van retailmeters naar nieuwe bezoekredenen. Zo maakt Wereldhave gebruik van de situatie om bijvoorbeeld haar samenwerking met andere succesvolle discountformules verder uit te breiden. Een goed voorbeeld hiervan is de recent aangekondigde nieuwe samenwerking met Action in Tilburg.