Ontwikkelaar gezocht voor 370 woningen in Amsterdam

De tender voor woningbouw in de E-buurt Oost in Amsterdam Zuidoost is geopend.

De gemeente zoekt een marktpartij voor de ontwikkeling en realisatie van kavels 1A, 3 en 5. Op deze kavels is ruimte voor maximaal 370 woningen in het middeldure en duurdere segment, met 650 m² aan voorzieningen. Inschrijven voor de tender kan tot en met 19 november 2021.

Op deze plek wordt 39.500 m² aan nieuwe woningen ontwikkeld in het middensegment (koop en huur) en vrijesector (koop), goed voor maximaal 370 woningen. Er is ruimte voor eengezinswoningen en appartementen. In de plinten komt een voorzieningenprogramma van 650 m². E-buurt Oost wordt een duurzame, groene en levendige woonwijk, voorzien van een gemengd programma dat kansen biedt aan bewoners van Zuidoost om door te stromen naar een betere woning. Het levendige buurtplein met voorzieningen in de plint en de openbare ruimte worden fijne plekken voor bewoners uit de omgeving om te ontspannen en ontmoeten.

Selectie
De selectieprocedure bestaat uit 2 rondes. In de voorselectie worden maximaal 3 partijen gekozen die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven tot en met 19 november 2021. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, ruimtelijke en programmatische kwaliteit en in de definitieve selectie optiebieding. De selectiebrochure en bijlagen zijn gepubliceerd op Tenderned onder ‘Tender kavels 1A, 3 en 5 E-buurt Oost’. De definitieve gunning staat gepland op 20 juli 2022.

E-buurt Oost ligt in Bijlmer Oost ten zuiden van Diemen, in de hoek tussen de Daalwijkdreef, Elsrijkdreef, de flats Geldershoofd en Gravestein in Amsterdam Zuidoost. Het is het laatste projectgebied dat in de E-buurt wordt ontwikkeld. De E-buurt is een kinderrijke buurt waar bewoners over het algemeen zeer tevreden zijn over de leefomgeving en woonkwaliteit.