Novaform ontwikkelt 113 nieuwbouwappartementen aan Coolsingel

De ontwikkelaar Novaform realiseert aan de Coolsingel te Rotterdam een wooncomplex met 113 appartementen.

Het nieuwbouwproject Nº 75 Coolsingel stond tijdens de Woonbeurs Rotterdam op 16 en 17 maart volgens Novaform in de belangstelling van vele potentiële bewoners. Het wordt gebouwd op de plek van voormalig kantoorgebouw De Utrecht, gebouwd in 1961 en ontworpen door architect J.J.P. Oud. Dat maakt plaats voor een nieuw, modern gebouw. De ontwerpen voor het nieuwe gebouw zijn gemaakt door Klunder Architecten.

De begane grond en eerste verdieping krijgen een commerciële invulling. Daarboven komen 11 lagen luxe appartementen. De appartementen variëren van circa 90 tot 250 m². In totaal omvat het hele gebouw 113 woningen. Ongeveer de helft van de woningen is bestemd voor de particuliere verkoop en de andere helft is bestemd voor de huur. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met een ingang aan de achterzijde (Sint Luciastraat).

Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw is rekening gehouden met de historische kenmerken van het oude gebouw, zoals onder andere de schijven in blauw metselwerk aan de zijkanten van het huidige gebouw. De kunstwerken blijven bewaard. Ook zullen historische elementen uit het interieur worden meegenomen en op verschillende manieren zichtbaar worden.

In 2018 is een start gemaakt met een totale make-over die de Coolsingel zal transformeren tot 'de Rotterdamse Fifth Avenue', aldus de ontwikkelaar. 'De ingrijpende metamorfose geeft de Coolsingel weer de allure die het verdient. De doorgangsweg zoals we die nu kennen verandert in een prachtig promenadegebied, waarin de bestaande monumentale gebouwen hun grandeur weer terugkrijgen. En waarin ruimte wordt gemaakt voor indrukwekkende, nieuwe architectuur.'

De omgevingsvergunning, die nodig is om met de sloop- en bouwwerkzaamheden te kunnen beginnen, inmiddels is aangevraagd.