Nieuw bedrijvenpark in Dordrecht, omwonenden direct in de ankers

Van Twist Vastgoed gaat langs de A16 in Dordrecht een nieuw bedrijvenpark realiseren. Omwonenden hebben bij voorbaat al bezwaar gemaakt. 

 

Het terrein waar het bedrijvenpark moet komen is nu nog weiland en bevindt zich tussen de huidige bedrijven aan de Keerweer en de A16. Er moeten zestien grote en kleinere hallen mét kantoorruimte komen voor MKB-bedrijven. 

'De vraag naar dit soort bedrijfsunits is enorm. Voor deze doelgroep is in de Drechtsteden momenteel niets van deze omvang te huur', zo vertelt projectontwikkelaar Marijn van Twist tegen AD De Dordtenaar. Het dagblad geeft aan dat de plannen 'pas tijdens een inloopbijeenkomst op het kantoor van moederbedrijf Koninklijke Van Twist werden gepresenteerd aan de buurt'. Bewoners van de nabijgelegen Rijksstraatweg hebben al aangegeven bezwaar te gaan maken omdat ze verkeersoverlast en -onveiligheid vrezen. 

Van Twist geeft aan dat de omwonenden juist wél tijdig zijn geïnformeerd. 'Vanuit de participatie bij de omgevingsvergunning betrekken wij juist de buurt in de SO-fase. Hierdoor hebben wij juist de bewoners vroegtijdig geïnformeerd met onze plannen. Bezwaar maken is hun goed recht, wij nemen de uitkomsten van de bewonersavond mee in onze planvorming.'

De projectontwikkelaar hoopt dat het bedrijvenpark over anderhalf jaar daadwerkelijk is gerealiseerd.