Nedstede sluit 15-jarige huurovereenkomst met Van Wonderen Stroopwafels

De beroemde Amsterdamse stroopwafelzaak Van Wonderen maakt een doorstart aan de Kalverstraat 190 in Amsterdam, op de hoek met de Heiligeweg. Hiervoor sloot het een langjarig huurcontract met Nedstede.

Het monumentale pand waarin Van Wonderen Stroopwafels zijn deuren heropent, werd in 1891 gebouwd voor een sigarenwinkel. Voordat Van Wonderen er stroopwafels begon te verkopen had juwelier Lyppens er een vestiging.

Vier van de vijf stroopwafelzaken van Van Wonderen, die op de Gasthuismolensteeg, Prinsengracht, Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat, gingen in april van dit jaar failliet door uitblijvende klandizie ten gevolge van de coronacrisis. Ook de patatzaak van het bedrijf in de Runstraat sloot voorgoed de deuren. Het was de bedoeling dat de locatie Kalverstraat 190 na de crisis weer zou openen. Michael van de Kuit is de eigenaar van dit bijzondere gebouw, zijn bedrijf Nedstede verzorgt het vastgoedbeheer.

Drie jaar geleden opende Van Wonderen zijn eerste stroopwafelzaak op deze locatie aan de Kalverstraat. Het was ook de best lopende vestiging. Toeristen stonden er, toen zij nog in groten getale naar de Amsterdamse binnenstad kwamen, in lange rijen voor de deur voor een verse stroopwafel.

Michael van de Kuit heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het weer goed kom: ‘Ik gun Colin van Wonderen met dit bijzondere concept graag een tweede kans. Een succes zal het zeker worden.’