NSI koopt vijfde kantoorgebouw in Leiden Bio Science Park

NSI heeft voor € 21 mln in een off-market transactie het kantoorgebouw aan de Mendelweg 30 in het Leiden Bio Science Park aangekocht. Het gebouw biedt een bruto aanvangsrendement van 6,3%.

 

Het complex omvat 6.234 m² kantoorruimte en 140 parkeerplaatsen. En is volledig verhuurd aan Airbus Defense and Space voor een resterende huurtermijn van meer dan drie jaar. Met deze transactie wordt de aanwezigheid van NSI in het gebied uitgebreid naar vijf aangrenzende gebouwen, die circa 7% van de totale portefeuille vertegenwoordigen.

Leiden Bio Science Park is een van de grootste Life Science clusters in Europa. NSI voorziet dat de vraag naar kantoor- en laboratoriumruimte in het gebied groter wordt dan het aanbod. Ahmed Ouahim, verantwoordelijk voor de transacties bij NSI: “Life Sciences heeft zich in de afgelopen anderhalf jaar  bewezen als een veerkrachtige vastgoedbeleggingscategorie. Er is sprake van aanhoudende groei op het gebied van innovatie en de wetenschap. Bovendien biedt de aankoop van Mendelweg 30 interessante mogelijkheden om in de toekomst waarde toe te voegen.”

 

img
Redacteur
Profiel