NL Woningfondsen gaat van start

Aanstaande maandag start de inschrijving op het eerste woningfonds voor particuliere beleggers van NL Woningfondsen. Het fonds, NL Woningfonds 1, zal bestaan uit vijf woningcomplexen in Drachten, Hoogeveen, Oldenzaal, Lochem en Didam.

Het fonds heeft een omvang van € 21,55 mln, waarvan € 9,25 mln eigen vermogen en is tevens een samenwerkingen aangegaan met Sectie5 en Connect Invest. ‘Door de samenwerking met Sectie5 kunnen wij ons focussen op datgene waar wij goed in zijn, het adviseren op het gebied van asset management en het toezicht houden op het property management van woningfondsen’, verklaart medeoprichter en oud-bankier bij Staalbankiers Hans Hage (rechts op foto). ‘Aangezien Sectie5 beschikt over een vergunning van de AFM, betekent de samenwerking eveneens dat de fondsen aan deze eisen voldoen’, vult Gerdjan van Zanten, medeoprichter van NL Woningfondsen, aan. Sectie5 is sinds 2007 verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van meer dan 30 vastgoedfondsen, voornamelijk met winkels en supermarkten en begin dit jaar voor een groeifonds in zorgvastgoed.

Met Connect Invest wordt samengewerkt voor de introductie van de woningfondsen in de markt van particuliere beleggers. Hage: ‘Connect Invest is een vergelijkbare combinatie als wij zijn; een nieuwe speler met onder meer de grote ervaring van Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk en de ambitie om een hoog kwaliteitsniveau na te streven.'

 

Laatste nieuws

Evenementen