NHG versterkt RvC met Menno Snel en Jan van Baars

Voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel (49) en voormalig ceo van ABN Amro Hypotheken Groep Jan van Baars (58), zijn per 1 september aangesteld als commissaris in de raad van commissarissen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Menno Snel volgt Johan Remkes op als voorzitter van de RvC. Jan van Baars treedt in de voetsporen van Tjerk Kroes. Beiden zijn benoemd door het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de voorzitter is voorgedragen door de RvC. De RvC van NHG is nu weer compleet. De RvC bestaat verder uit Ron Bavelaar, John de Die, Carolien van Eggermond en Marike Bonhof.

Snel was van 26 oktober 2017 tot 18 december 2019 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Waterschapsbank. Eerder was hij plaatsvervangend directeur-generaal fiscale zaken op het ministerie van Financiën, directeur bij pensioenuitvoerder APG en bewindvoerder bij het IMF in Washington. Momenteel is hij bestuurder bij ABP, vicevoorzitter bij de RvC van Koninklijke IHC en voorzitter van de Hans van Mierlo Stichting. 

Jan van Baars is momenteel lid van diverse RvC’s zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp, Fortrum en Woongenoot en is voorzitter van de raad van commissarissen bij HDN. Van Baars heeft bijna 30 jaar bij ABN Amro Bank gewerkt in diverse (senior) management functies. De laatste 10 jaren bij ABN was hij als ceo eindverantwoordelijk voor ABN Amro Hypotheken Groep.

Verantwoorde woonfinanciering
NHG zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Dit doet de organisatie door samen met de markt meer consumenten toegang te bieden tot verantwoorde woonfinanciering, processen te verbeteren en te helpen bij woningbehoud en mensen een vangnet te bieden.