Mooi ritje met Amsterdams boetiekhotel voor voetballer Amrabat

Voetballer Nordin Amrabat en zijn compagnon hebben vorige maand een sjiek boetiekhotel in de Amsterdamse grachtengordel van de hand gedaan. De twee lijken een aardig rendement te hebben gemaakt op het hotel. Amrabat, in het dagelijks leven voetballer bij AEK Athene, is een van de vele betaald voetballers die met de stenenhandel werken aan hun oude dag.

Op Funda in Business staat het hotel aan de Geldersekade 16 vermeld als verkocht met een vraagprijs van € 6.100.000, net iets meer dan twee keer zoveel dan wat Amrabat en zijn compagnon er in 2020 voor betaalden. Van die winst moet dan de investering af die werd gedaan om het gebouw een plus te geven. Het hotel werd uitgebreid van 9 naar 14 kamers en voorzien van een modern interieur.

Lees ook: Beleggende voetballer ontdekt woningen in Oman

Het hotel genoot tot die tijd een bijzondere reputatie in de LGHTB-community. Tot de verkoop in 2020 werd er onder de naam Mauro Mansion een homo-vriendelijk hotel uitgebaat. Dit was al een stuk meer doorsnee dan de bij uitbaters daarvoor die er het toenmalige hotel Black Tulip exploiteerden als een vakantieverblijf dat zich specifiek richtte op homomannen met een leer en/of SM-fetisj. Als een knipoog naar dit ruige verleden lieten de uitbaters van Mauro Mansion wat artefacten -zoals kooien- uit dat tijdperk in het hotel terugkeren toen zij het kochten.

De huidige uitbater The Sixteen heeft een langjarige huurovereenkomst die in 2033 met nog eens tien jaar verlengd kan worden. Daar staat voor de nieuwe, nog onbekende eigenaar, een huursom van ruim € 312.420 op jaarbasis tegenover.