Marktpartij gezocht voor Hezelpoort Nijmegen

Het Nijmeegse college van B&W, Portaal en SSH& hebben een intentieovereenkomst voor de woontoren bij de Hezelpoort getekend. Nu is de gemeente op zoek naar een ontwikkelaar om de ambities te realiseren.

De gemeente heeft een bewonersbijeenkomst georganiseerd en is bezig om de aanbesteding voor te bereiden met een programma van eisen en ambities. Daarna gaat ze op zoek naar een ontwikkelaar. Deze ontwikkelaar gaat de ambities uitwerken tot een plan en dit vervolgens realiseren voor alle partijen.

In de toekomstige woontoren bij de Hezelpoort gaan de woningcorporaties Portaal en SSH& het sociaal programma realiseren. Voor Portaal worden 80 levensloopgeschikte 2- en 3-kamer appartementen en 10 studio’s gebouwd. SSH& laat 40 studenteneenheden bouwen. In het programma zijn verder 70 appartementen voor de middeldure huur opgenomen, waarvoor de gemeente nog een marktpartij gaat werven voor de verhuur. Verder komen er commerciële voorzieningen en een openbare parkeergarage met 573 parkeerplaatsen. In de garage komen ook de parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners van de woontoren.