Markant resorthotel in Ouddorp failliet verklaard

Het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer is eerder deze maand failliet verklaard. 

De vakantiepark-keten Oasis Resorts heeft op 8 november voor een deel van de activiteiten het faillissement aangevraagd, zo meldt Pretwerk.nl, platform voor informatie voor vrijetijdsprofessionals. Op 16 november werd daar ook het faillissement van Holiday Homes Rental B.V. aan toegevoegd.

Particuliere eigenaren

Het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer werd in in 2016 ontwikkeld door Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij voor € 35 miljoen. Het resort, goed voor 12.700 m2 bestaat uit 72 vrijstaande vakantiehuizen en 20 hotelappartementen. De vakantiewoningen zijn verkocht aan particuliere eigenaren. Oasis verzorgde de verhuur en marketing. 

Oasis Resort baat vakantiewoningen uit in 7 parken in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk Het faillissement raakt de exploitatie van de parken in Nederland en Oostenrijk. Behalve om Ouddorp gaat het om de parken Oasis Princess Bergfrieden, PURE Resort Ehrwald, PURE Resort Schruns, PURE Resort Westendorf.

Afname verhuur

Tegen Pretwerk.nl geeft CEO André Roelofs aan dat de redenen van het faillissement liggen in de naweeën van Covid, de afnemende aantallen woningen in de verhuur op resorts en de verliesgeven exploitatie van restaurants op deze resorts. 'Hiermee maakt Oasis de weg vrij om zich te kunnen focussen op de resterende resorts in haar portefeuille en op de groei van de portefeuille resorts.”

Oasis verzorgt het beheer en de operatie van haar parken, maar is niet de eigenaar van vakantiewoningen. In Nederland heeft Oasis Landgoed Soesterduin in ontwikkeling. Dit park moet in 2024 worden geopend.