Mario Cosman wordt nieuwe voorzitter NRVT

Mario Cosman is benoemd tot voorzitter van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Hij volgt hiermee Aart Hordijk op, die deze rol ad interim vervulde. 

Cosman was voorzitter van de Centrale Raad van NRVT en is al lange tijd betrokken bij NRVT. “Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben voor deze uitdagende rol en ben enthousiast om deze op te pakken. De goede basis die het vorige bestuur heeft neergezet, wil ik verder verstevigen en uitbouwen. Dit moet ervoor zorgen dat de titel register-taxateur wordt gekend, herkend en erkend als kwaliteitskeurmerk. De samenwerking met brancheorganisaties, opdrachtgevers, NWWI en toezichthouders wil ik daarbij versterken”, aldus Cosman in een reactie op zijn nieuwe functie.

Eind december jl. trad Hamith Breedveld terug als voorzitter van het NRVT. Hij speelde een cruciale rol in de positionering van het NRVT, naar een gezaghebbend orgaan voor vastgoedtaxaties in Nederland. Sindsdien nam Aart Hordijk de honneurs waar als voorzitter.

“Nu er in de persoon van Mario Cosman een daadkrachtige voorzitter is gevonden, is voor mij het moment gekomen om terug te treden als bestuurder”, aldus Aart Hordijk. “Op verzoek van de Raad van Toezicht blijf ik aan als adviseur ter ondersteuning van NRVT op taxatie-technisch en internationaal gebied.”

Het bestuur van NRVT bestaat per 30 maart 2020 uit Mario Cosman, Ad Buisman en Jaap Reijnders. Naar een opvolger voor Cosman als voorzitter van de Centrale Raad van NRVT wordt op dit moment gezocht.