Mama Shelter met 150 hotelkamers in Amsterdam Noord

Chagall, White House Development en Ennismore zijn gestart met de bouw van het eerste Mama Snelter-hotel aan de IJ-oever in Amsterdam Noord.

‘Amsterdamse charme wordt gecombineerd met Mama’s bijzondere karakter’, aldus de investerende partijen. Gasten kunnen een eigenzinnig interieur verwachten. Naast 150 kamers is sprake van vergaderruimtes, een all-day dining restaurant, een restaurantbar, een terras en een rooftopbar. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van het Amsterdamse architectenbureau Paul de Ruiter Architects, dat een circulair en energieneutraal ontwerp heeft gecreëerd. Het hotel zal uiteindelijk het Breeam Excellent-certificaat ontvangen. European Hotel Capital treedt op als assetmanager.

“Mama Shelter Amsterdam belooft een meeslepende ervaring te worden in deze unieke hoek van Amsterdam”, aldus Cedric Gobilliard, BCOO van Mama Shelter bij Ennismore.

Het Mama Shelter-concept is volgens oprichter Serge Trigano betaalbaar, eigenzinnig, populair, gedurfd en sexy. Naast elf vestigingen in Frankrijk, zijn er Mama Shelters in onder meer Rome, Lissabon en Londen en Los Angeles. Toekomstige vestigingen zijn momenteel gepland in Dubai, Casablanca en Kaapstad. De opening van de Nederlandse vestiging staat gepland voor het eerste kwartaal van 2027. Ennismore exploiteert in Amsterdam ook The Hoxton Amsterdam en The Hoxton Lloyd.

 

img
Redacteur
Profiel