Maarsen Groep start ontwikkeling The Modernist in RCD

Maarsen Groep start met de ontwikkeling van The Modernist in het Central Business District van Rotterdam. The Modernist wordt een mixed-use gebouw naar ontwerp van MVRDV, het Rotterdamse architectenbureau dat onder andere de Markthal ontwierp.

In het gebouw komen ruim 300 appartementen verdeeld over twee high-rise torens, circa 13.500 m² aan kantoorruimte op de lagere verdiepingen en verschillende retailunits op de begane grond.

De locatie is naast First Rottterdam, de kantoortoren die Maarsen Groep hier eerder ontwikkelde met MAB (later Rabo Vastgoedgroep).

The Modernist komt volgens de ontwikkelaar op een van de meest prominente locaties van Nederland, recht tegenover het Centraal Station van Rotterdam. "Een dynamisch middelpunt van het centrum van de stad waar wonen, werken en recreëren naadloos in elkaar overlopen. Toekomstige gebruikers en bewoners van dit gebouw hebben optimale verbindingen met het openbaar vervoer. Schiphol is bereikbaar in 25 minuten en ook Brussel, Parijs en London zijn met de trein direct met Rotterdam verbonden. Deze unieke set aan vestigingsplaatsfactoren maakt dat Rotterdam zich meer en meer ontwikkelt als interessante stad voor bedrijven."

De kantoorruimtes in The Modernist zijn van hoge kwaliteit en bieden flexibele opties, aldus Maarsen Groep. Ze hebben grote vloervelden van 3000 m², een dakterras en eigen entreemogelijkheid aan het Stationsplein/Weena. Daarnaast zal het kantoor voldoen aan de eisen van Breeam-Excellent. Maarsen Groep heeft CBRE aangesteld als adviseur voor de verhuur van het kantoorgedeelte. Hierbij ligt de focus allereerst op het vastleggen van een anchor tenant voor de 13.500 m² kantoorruimte in het gebouw.