Union koop First Rotterdam

De ontwikkelaars van First Rotterdam aan het Weena in Rotterdam, Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep, hebben een koopovereenkomst gesloten met Union Investment.

Door Elvan Bayraktaroglu
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 7 juni 2016

Union plaatst het kantoorgebouw in zijn UniInstitutional Real Estate fund. PropertyNL Research heeft de koopsom berekend op € 133 mln.

Met deze aankoop is Union weer terug op de Rotterdamse kantorenmarkt. Vorig jaar verkocht de Duitse vermogensbeheerder het voormalige OVG-hoofdkantoor Las Palmas in Rotterdam voor € 44,475 mln aan Amundi Immobilier.

In totaal omvat het complex aan het Weena circa 40.000 m² aan kantoorruimte, circa 400 m² horeca en 185 parkeerplaatsen. Grote huurders zijn NautaDutilh (circa 240 medewerkers) en Robeco.

Ook DTZ Zadelhoff, vestiging Rotterdam, en Petrobras kozen voor huisvesting in First Rotterdam (circa 900 medewerkers). Zij huren respectievelijk 500 m² en 1100 m² in dit Breeam-Excellent gebouw.

De circa 128 meter hoge toren, een ontwerp van de Architekten Cie, maakt deel uit van Rotterdam Central District. First Rotterdam is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie First Rotterdam cv, een joint venture van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep.

Union Invest heeft de afgelopen jaren flink aangekocht en verkocht. Aankopen in Nederland waren onder andere de hotels Motel One en Radisson Blu in Amsterdam, het kantorencomplex Iso en Som, het nieuwe hoofdkantoor van Stibbe aan de Zuidas en de aankoop van het winkelcentrum De Klanderij in Enschede.