MN investeert € 90 miljoen in Vesteda

Vermogensbeheerder MN heeft namens het Nederlandse Bedrijfstakpensioenfonds MITT € 90 mln geïnvesteerd in Vesteda via een transactie met een bestaande participant op 30 april.

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van € 9 mrd.

“Wij zijn er trots op dat MN namens het Nederlandse Bedrijfstakpensioenfonds MITT is toegetreden tot ons fonds”, zegt Astrid Schlüter (CEO van Vesteda). “Hun keuze voor Vesteda onderstreept onze lange-termijninvesteringsstrategie in Nederlandse middenhuurwoningen. Deze secundaire transactie is de vierde in het afgelopen jaar en de tweede met een nieuwe investeerder. Dit laat zien dat wij tijdens uitdagende marktomstandigheden in staat zijn om investeerders aan te trekken voor het fonds en liquiditeit te genereren voor de participanten.”

Andrea van Buren (Senior Portfoliomanager bij MN): “Als fiduciair manager is MN verantwoordelijk voor het volledige beleggingsproces, inclusief de selectie, due diligence en de uiteindelijke totstandkoming van deze secundaire transactie. Door deze transactie is onze klant, Bedrijfstakpensioenfonds MITT, direct belegd in Nederlandse woningen. Vesteda’s investeringsprofiel en de lange-termijnhorizon sluiten goed aan bij de strategie van Bedrijfstakpensioenfonds MITT. Tevens zijn wij trots dat we met deze transactie bijdragen aan de maatschappelijke rol en duurzaamheidsambities die Vesteda heeft.”

Van Lanschot Kempen heeft in deze transactie opgetreden als financieel adviseur van Vesteda.