Linc Offices start bouw kantoren in Hengelo

Aan de Jan Tinbergenstraat in Hengelo is Linc Offices gestart met de bouw van twee kantoorpanden: Wood en Brick.

“Voor de meeste mkb’ers is het haast onmogelijk om zelfstandig nieuw te bouwen”, zegt Bas van ’t Hag van Linc Offices. “Er zijn bijna geen kavels beschikbaar en bovendien is bouwen duur. Door onze goede contacten met gemeenten en grondeigenaren, een slim bouwconcept en een nauwe samenwerking met vaste partners kunnen wij voor deze ondernemers wél betaalbare nieuwbouw ontwikkelen. Zo hebben we al succesvol vier kantoren opgeleverd aan de Adam Smithstraat in Hengelo. Tegelijkertijd met het kantoorpand aan de Jan Tinbergenstraat in Hengelo zijn we bezig met een project aan de Moutlaan in Enschede en aan de Mosweg in Hengelo. En er zijn nog verschillende andere projecten in Noordoost-Nederland in voorbereiding.”

De twee nieuwe kantoorpanden aan de Jan Tinbergenstraat hebben straks duurzaamheidslabel A++++. “Gebouw Wood, dat een houten gevel geeft, is verkocht aan Educared. Dit bedrijf creëert samen met opdrachtgevers waardevolle oplossingen op het gebied van leren en ontwikkelen in de zorg. Samen met Educared hebben wij de bouwplannen op maat gemaakt voor hun organisatie. Gebouw Brick, met een gemetselde gevel, is nog in zijn geheel te koop óf te huur. Bouwbedrijf Van der Aa uit Tilligte is inmiddels gestart met de bouw.”

Het kantoorgebouw Brick bestaat uit drie bouwlagen met elk een oppervlakte van circa 165 m². De totale oppervlakte bedraagt daarmee bijna 500 m². Het pand wordt gebouwd op kantorenpark Businesspark Westermaat Campus. Op het terrein zijn voldoende eigen parkeerplaatsen beschikbaar. De oplevering is gepland voor medio 2025.