Klok Groep verkoopt in 2023 ruim 1.800 huur- en koopwoningen

Klok Groep is er vorig jaar in geslaagd ruim 1.800 woningen te verkopen, waarvan 591 sociale en 202 middeldure huurwoningen voor corporaties en beleggers.

 

Van de 1.013 verkochte koopwoningen hoort bijna 30% tot het betaalbare segment. Daarnaast renoveerde Klok voor corporaties bijna vijfhonderd woningen. Het boekjaar 2023 is afgesloten met een omzet van ruim € 516 mln; in vergelijking met een jaar eerder een omzetstijging van 19%. Deze stijging is toe te schrijven aan autonome groei en de overname van Adriaan van Erk. Het bedrijfsresultaat nam toe tot ruim € 50 mln. De omzet- en resultaatverwachting voor de komende jaren is positief, wel verwacht Klok Groep in 2024 bij een licht groeiende omzet een iets lager resultaat.

De vermogenspositie blijft sterk. De solvabiliteit steeg van 34% in 2022 naar 44% in 2023. Volgens Ton van de Klok is het bedrijf klaar voor de toekomst. “We richten onze  organisatie zo in, dat die past bij de ambities en doelstellingen voor de komende vijf jaar. Ook blijven we investeren in grondposities aan de rand van gemeentegrenzen en in binnenstedelijke posities, zoals oude fabrieksterreinen en vrijkomende locaties van zorg- en onderwijsinstellingen. Zo houden we onze grondbank, goed voor ongeveer 15.000 woningen, in stand.”

Klok Groep bestaat uit vier bedrijven: Klok, Novaform, Heilijgers en Adriaan van Erk.

 

img
Redacteur
Profiel