Kite huurt bedrijfsruimte bij Segro Park Amsterdam Airport

Kite, onderdeel van Gilead, heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor 10.000 m².

Per 1 maart huurt Kite ruim 10.000 vierkante meter in de eerste fase van Segro Park Amsterdam Airport (SPAA) in Hoofddorp. Kite houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe immunotherapieproducten tegen kanker.  

Het pand is opgezet in een duurzaam ontwerp en maakt multifunctioneel gebruik mogelijk. Het gebouw is bijvoorbeeld uitgerust met zonnepanelen en een systeem voor thermische energieopslag dat warmte of koude in de grond opslaat, zodat het magazijn indien nodig kan worden verwarmd of gekoeld. Door de implementatie van deze duurzame systemen voldoet Segro aan de Breeam Excellent-norm.

Op dit moment bouwt Segro aan de tweede fase van het logistieke park, die naar verwachting in het najaar van 2018 zal zijn afgerond. Deze tweede fase bestaat uit een verscheidenheid aan zogenaamde ‘light industrial’ eenheden. Dit zijn kleinere warehouses met bijbehorende office ruimte van in totaal ruim 1.700 m² per unit.

Later dit jaar breidt Segro het park verder uit met de bouw van nog eens 10.000 vierkante meter logistiek vastgoed. Voor deze transactie werd SEGRO geadviseerd door JLL/CBRE en Stibbe. Kite werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en NautaDutilh.