KiKa verhuist naar Olympisch Stadion Amsterdam

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft begin december haar intrek genomen in het Olympisch Stadion 11 te Amsterdam.

Kika heeft hiervoor een langjarig huurcontract afgesloten met eigenaar BouwInvest voor ruim 500 m² kantoorruimte. De stichting verhuist haar kantoor hiermee van Amstelveen naar het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het nieuwe kantoor van KiKa bevindt zich in de catacomben van het Olympisch Stadion, met uitzicht op het veld. Het Stadion werd in 1928 gebouwd voor de Olympische Spelen en heeft haar oude allure dankzij grondige renovaties nog altijd bewaard. Het ligt in een levendige buurt die de laatste jaren steeds aantrekkelijker is geworden, ook voor bedrijven.

Karakteristiek interieur
Het interieurontwerp van Kika’s nieuwe kantoor is in co-creatie tussen Kika en CBRE tot stand gekomen. Omdat het kantoor onder de tribune zit, is de ruimte heel karakteristiek, met een doorzicht naar het stadion. De werkplekken vangen veel daglicht en het entreegebied is open en informeel. Het interieur moest een vertaling worden van wat KiKa uitstraalt.

Om het interieurontwerp te implementeren is een team van projectpartners samengebracht, waarmee het nieuwe kantoor in twee maanden tijd gerealiseerd is.

Frits Hirschstein, oprichter van Kika: “We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid in opbrengsten en waardering, maar ook in mensen. We barstten uit ons pand in Amstelveen en zijn heel blij met de nieuwe locatie in het Olympisch Stadion. Deze plek past perfect bij KiKa. Sport is een belangrijk element voor onze fondsenwervende activiteiten maar staat ook voor gezondheid.”

Gezondheid voor alle kinderen
Stichting KiKa zet zich sinds 2002 in om meer kinderen te laten genezen van kanker. Nu overleeft 75% van de kinderen de ziekte, de doelstelling in 2025 is 95% moeten zijn. KiKa werft daarom fondsen voor vernieuwend onderzoek en organiseert diverse activiteiten, veel op het gebied van sporten zoals de KiKarun en de Giro di KiKa.

Ondersteuning
CBRE is al jarenlang ambassadeur van KiKa en hielp de stichting belangeloos bij de aanhuur, het projectmanagement en het interieurdesign van het nieuwe kantoor. De verhuurder, BouwInvest Dutch Institutional Office Fund, werd geadviseerd door CBRE Property Management.