Kapitaalinjectie Brookfield versterkt slagkracht IC Netherlands

Een meerderheidsbelang in het Duitse Internationale Campus groep is overgegaan naar fondsen die beheerd worden door Brookfield.

Door deze kapitaalinjectie versterkt IC Netherlands haar financiële slagkracht en nemen de uitbreidingsmogelijkheden in Nederland verder toe.

IC Netherlands heeft vijf complexen voor bijna 2000 studenten en Young Professionals in Amsterdam. Daarnaast heeft IC Netherlands projecten in de pijplijn in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de Brabantse stedenrij. Daarvan zijn vijf complexen momenteel in aanbouw, waardoor in 2019 en 2020 minimaal 1300 woningen aan de portefeuille worden toegevoegd. Voor nog eens circa 2000 woningen zijn plannen in ontwikkeling.

IC Netherlands verwacht door de kapitaalinjectie de komende jaren nog meer woningbouwprojecten te ontwikkelen. Ook buiten de grootste Nederlandse universiteitssteden. Met name het middenhuursegment zal hiervan profiteren. De ambitie is om de portefeuille komende jaren te laten doorgroeien naar 10.000 woningen. ‘We breiden onze focus uit naar andere steden waar afgestudeerden zich vestigen en aan het werk gaan. Ook daar hebben starters in de huidige markt nauwelijks kans om een woning te bemachtigen’, zo zegt CEO Wouter van den Eijnden.

JJL IC heeft hierbij geadviseerd in de herkapitalisatie.

img
Redacteur
Profiel