Kantoorgebouw Panta Rhei transformeert in woningen

De bouw van sociale huurappartementen in het voormalige kantoorpand Panta Rhei in Culemborg is van start gegaan. De herbestemming en verduurzaming van het voormalig kantoorpand wordt toegejuicht door de gemeente Culemborg.

Het pand is in 2004 gebouwd in de duurzame en milieubewuste wijk Eva Lanxmeer. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen is door ontwikkelaar Clave Vastgoed een plan ontwikkeld om het kantoorpand te transformeren naar 55 huurappartementen. KleurrijkWonen heeft het project aangekocht en zal de appartementen na oplevering gaan verhuren.

De oorspronkelijke uitstraling van het gebouw blijft waar mogelijk gehandhaafd. Door de toevoeging van onder andere de balkons is het gebouw straks wel duidelijk herkenbaar als woongebouw en krijgt het een tweede leven. Na oplevering door R&R nieuwbouw, medio 2024, biedt het gebouw plek aan 55 huishoudens die hier comfortabel, duurzaam en betaalbaar kunnen wonen. De ligging nabij het NS station is extra aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners.