Kantoorbeleggingen domineren in januari

In de afgelopen week was, net als in de hele maand januari, de meeste activiteit te vinden op de beleggingsmarkt voor kantoren.

In Amsterdam Zuidoost heeft Trinity Vastgoed twee kantoorpanden gekocht aan de Paasheuvelweg 3 en 5 van Certitudo Capital. De twee kantoorpanden hebben samen een metrage van 6500 m². Trinity is geen onbekende in dit deel van Amsterdam. In 2021 kocht het een kantoorgebouw aan de Paasheuvelweg 35, dat in totaal 2398 m² telde. Met de recente aankopen meegerekend, omvat de portefeuille in dit specifieke gebied in totaal 10 gebouwen en 80.000 m² aan kantoorruimte.

Op huurmarkt voor kantoren kon CBRE IM een nieuwe huurder verwelkomen in de Delftse Poort aan het Weena 505 in Rotterdam. Nieuwe huurder Markel zal op de 38e en 39e verdieping 1400 m² kantoorruimte gaan huren. De adviseurs bij het tot stand komen van deze transactie waren De Mik Real Estate Partners, CBRE en Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting.

Secoya Papendorp in Utrecht verwelkomt nieuwe huurder Eastmen Human Resources, dat afgelopen week een 5-jarige huurovereenkomst voor 875 m² kantoorruimte tekende. Het parkachtige kantorencomplex bestaat uit 5 gebouwen, is goed bereikbaar en beschikt over meerdere faciliteiten, waaronder een eigen restaurant en bar. MN Dutch Real Estate tekende de huurovereenkomst namens Pensioenfonds Metaal & Techniek met Eastmen. Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting adviseerde namens de verhuurder in deze transactie, Huurconsult trad op namens Eastmen.

In de PropertyNL datasheet van week 5 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.