Investeringsmaatschappij Blokker neemt winkelcentrum Colmschate op de schop

Het 10.000 m² grote winkelcentrum Colmschate in Deventer wordt herontwikkeld en uitgebreid met 3000 m² winkelruimte.

Eigenaar HB Capital, ontwikkelaar DVP Planontwikkeling en de gemeente Deventer geven op woensdag 1 maart het feestelijke startsein voor de herontwikkeling en uitbreiding van winkelcentrum Colmschate in Deventer.
De vernieuwing van winkelcentrum Colmschate moet de samenhang in het winkelgebied verbeteren, het uiterlijk ervan vernieuwen en het winkelaanbod optimaliseren. Het winkelcentrum wordt met circa 3000 m² uitgebreid. Naast de vergroting van Jumbo en Albert Heijn is er extra ruimte voor zittende ondernemers en nieuwe formules. Met straks 45 à 50 huurders in het centrum ontstaat een divers aanbod van voorzieningen, winkels, speciaalzaken en horeca. Tevens wordt de openbare ruimte vernieuwd, verdwijnt het tankstation en worden de parkeerterreinen verbeterd en uitgebreid tot circa 550 gratis parkeerplaatsen.

Het ontwerp is van Buro van der Goes. De aannemer is PHB Deventer. De herontwikkeling en uitbreidingsplannen worden gefaseerd uitgevoerd en zijn naar verwachting eind 2018 gereed. Gedurende de gehele bouwperiode blijven de winkels open en bereikbaar voor het publiek.

HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker, heeft een vastgoedportefeuille met vooral winkelcentra, binnenstedelijke winkellocaties en distributiecentra in Nederland en België. HB Capital investeert naast vastgoed ook wereldwijd in private en public equity en wil zijn vastgoedportefeuille in Europa en Amerika verder uitbreiden.