Intervest koopt distributiecentrum Fri-Jado

Intervest heeft het nieuwe distributiecentrum van Fri-Jado op bedrijventerrein Borchwerf II te Roosendaal voor € 16,9 mln overgenomen van ontwikkelaar HVBM Vastgoed.

Het logistieke complex biedt onderdak aan de productie- en distributieactiviteiten van Fri-Jado en meet 17.800 m². De Belgische belegger Intervest Offices & Warehouses tekende op 7 november 2018 de turnkey-koopovereenkomst voor de verwerving van dit nieuwbouwproject. HVBM levert zoals verwacht het gebouw op 1 maart 2019 op aan Intervest.

De huurder Fri-Jado is actief in het segment van apparatuur en systemen voor het bereiden, bewaren en presenteren van levensmiddelen en zal het pand voor een onopzegbare periode van 15 jaar huren. Meer dan 30 jaar heeft Fri-Jado haar vorige huisvesting in Etten-Leur in eigendom gehad. Het bedrijf was gevestigd in de voormalige Tomado huishoudapparatenfabriek aan de Oude Kerkweg.

Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: "HVBM Vastgoed is gespecialiseerd in built-to-suitontwikkelingen en het project van Fri-Jado is daar een uitstekend voorbeeld van. Fri-Jado was zelf nauw betrokken bij de ontwikkeling, zodat zelfs tijdens de bouwfase het specifieke inrichtingspakket voor de productie en magazijn in dezelfde bouwtijd is gerealiseerd."

Dit is de derde aankoop van Intervest in Roosendaal waardoor Intervest haar cluster in één van de belangrijkste logistieke knooppunten van West-Brabant verder uitbreidt. Intervest is eveneens eigenaar van een logistiek complex van circa 38.200 m² op bedrijventerrein Majoppenveld en heeft zich gecommitteerd tot de aankoop van een logistiek project van circa 28.000 m² op Borchwerf I.

DLA Piper heeft Intervest bij deze transactie als juridisch adviseur begeleid. Dentons heeft HVBM bij deze transactie juridisch bijgestaan.