Hurks realiseert 75 woningen in Leidsche Rijn Centrum

Hurks bouw- en vastgoedontwikkeling gaat twee kavels in Leidsche Rijn Centrum (Oost) ontwikkelen en bouwen.

In dit nieuwe stukje Utrecht aan het Amsterdam Rijnkanaal zal Hurks 57 herenhuizen en 18 appartementen realiseren.

Het project verrijst in Leidsche Rijn Centrum Oost, dichtbij het winkelgebied in Leidsche Rijn Centrum en aan de overzijde van het Strand Oog In Al. Het gaat om een nieuw te ontwikkelen gebied op korte fietsafstand van de Utrechtse binnenstad. Met de bouw van een ondergrondse garage met daarbovenop 57 herenhuizen en 18 appartementen wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van het centrum. De herenhuizen variëren van een woonoppervlakte van 160 tot 220 m².

Naar verwachting gaat het plan dit najaar in verkoop via de Utrechtse makelaars Beumer Garantiemakelaars en Ons Huis Vastgoed. De prijzen van de herenhuizen variëren van circa € 600.000 tot € 800.000 von, de appartementen van € 300.000 tot € 400.000. De bouw start met de ondergrondse parkeergarage rond het tweede kwartaal van 2019, gevolgd door de woningen. De oplevering wordt anderhalf tot twee jaar na start bouw verwacht.

Leidsche Rijn Centrum vormt dé schakel tussen Leidsche Rijn en de Utrechtse binnenstad. De locatie nabij de rijksweg A2 en de spoorlijn Utrecht - Den Haag (station Utrecht Leidsche Rijn) maakt dit gebied een goede uitvalsbasis voor de moderne stadsbewoner.

Het stedenbouwkundig plan voor Leidsche Rijn Centrum Oost is van Jo Coenen Architects & Urbanists. De architecten van de twee bouwblokken zijn KOW uit Eindhoven en SlangenHochstenbach architecten uit Maastricht.

Laatste nieuws

Evenementen