Hurks en Mitros ondertekenen samenwerkingsovereenkomst KENN fase 2

Onlangs tekenden Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerkings-overeenkomst voor fase 2 van Kanaleneiland Noord Noord (KENN).

De ondertekening komt kort na de succesvolle oplevering van de koopwoningen van fase 1. Hierbij ging het in totaal om 60 sociale huurappartementen die door Hurks zijn getransformeerd naar 74 koopappartementen. Alle woningen zijn verkocht.

Fase 2 gaat om circa 240 appartementen. Net als bij fase 1 worden zowel het interieur als de buitenzijde van de woonblokken aangepakt.

Verlevendigd straatbeeld
Ook in fase 2 worden de voormalige bergingen in de plinten van de complexen getransformeerd tot mooie appartementen, voorzien van een privé voor- en achtertuin. Door appartementen op de begane grond te creëren, verlevendigt het straatbeeld op maaiveldniveau.

Bouwactiviteiten
Naar verwachting wordt medio november a.s. gestart met de onderhoudswerkzaamheden van het eerste appartementenblok van fase 2. In een aansluitende bouwstroom worden de overige blokken achtereenvolgens aangepakt. Het streven is dat de eindoplevering van het laatste appartementenblok eind 2019 plaatsvindt.

Gedifferentieerde woonwijk
Eind 2014 gingen Hurks en woningcorporatie Mitros de samenwerking aan om acht woongebouwen op Kanaleneiland Noord Noord gezamenlijk aan te pakken. De doelstelling: het creëren van een meer gedifferentieerde woonwijk. Een plan dat in totaal circa 450 woningen omvat. Eind 2015 leverde Hurks in Utrecht het groot onderhoud van de eerste twee woonblokken van Kanaleneiland Noord Noord op. In juli 2016 is het groot onderhoud van het derde blok opgeleverd, waarna de werkzaamheden aan het vierde blok startten.

Openbaar gebied
Kanaleneiland Noord Noord wordt uitgevoerd in opdracht van en in nauwe samenwerking met Mitros. Het gaat om een maatschappelijk relevante opgave die naadloos aansluit bij de strategie van Hurks bouw & vastgoedontwikkeling. Ook de gemeente Utrecht is betrokken bij het project. De gemeente pakt het openbaar gebied aan en zorgt voor betere parkeeroplossingen en een groenere woonomgeving.