Mitros koopt appartementen in Utrecht

Woningcorporatie Mitros heeft 23 appartementen gekocht in bouwblok 3 van de nieuwe stadswijk Zijdebalen te Utrecht. Verkoper is ontwikkelingscombinatie Hurks–Van Wijnen.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt. De komende maanden wordt een intentieovereenkomst uitgewerkt voor nog eens 18 appartementen in bouwblok 4 in de definitieve koopovereenkomst. Hiermee neemt Mitros in totaal 41 sociale huurwoningen in Zijdebalen af. De bouw van bouwblok 3 start eind oktober dit jaar.

Erik Leijten (directeur Ontwikkeling, Hurks) en Arjan van Meijeren (adjunct-directeur Van Wijnen Projectontwikkeling West): ‘Door de mix van sociale huurwoningen voor Mitros, vrije sector huurwoningen voor Bouwinvest en koopwoningen  ontstaat een levendige en vitale wijk.’

Dit project is voor Mitros mede mogelijk gemaakt door een legaat van de Stevensfundatie.

Ook Paulus Jansen, wethouder Wonen in Utrecht, is blij met de overeenkomst. ‘Er is een schreeuwend tekort aan sociale huur in de stad. Dat geldt niet alleen voor mini-appartementen, maar ook wat grotere appartementen. Die worden hier gebouwd.’

De huurappartementen van Mitros liggen in bouwblok 3 in gebouw De Weverij en in bouwblok 4  in gebouw De Spinnerij. Het zijn 2- en 3-kamerappartementen tussen de 55 m² en 75 m². De verwachte oplevering is medio 2018.

Zijdebalen
Zijdebalen is een nieuwe woonwijk tegen de noordzijde van het centrum en gelegen aan de Vecht. Het project bestaat uit vier stedelijke bouwblokken met in totaal circa 480 koop- en huurwoningen. De wijk kent een grote diversiteit in woningtypes. Onder de bouwblokken komen half verdiepte parkeergarages. Op de parkeergarages komen daktuinen. Het ontwerp is van Mulleners + Mulleners Architecten. Naast woningen biedt Zijdebalen ook ruimte voor een aantal commerciële functies zoals een restaurant, grand café, kantoorruimtes en flexwerkplekken met vergaderruimtes in de oude Lubro-broodfabriek. Hierdoor wordt Zijdebalen een multifunctionele stedelijke woonwijk. De eerste twee bouwblokken zijn momenteel in aanbouw en zullen naar verwachting in de periode december 2016 – april 2017 worden opgeleverd.