Houtbouw moet VORM helpen bij versnelling woningbouw

Bouwer en ontwikkelaar Vorm heeft houtbouwfabriek DTA uit Middelharnis (Zuid-Holland) overgenomen. Met de overname wil Vorm meer betaalbare en duurzame woningen bouwen. 

Vorm heeft 100% van de aandelen in DTA overgenomen. Daarmee wil het de de productie van grondgebonden houtbouwwoningen vergroten en de ontwikkeling van seriematige appartementen laten groeien. 'Wij willen dat onze onderwijzers, verplegers en onze kinderen straks wél de keuze hebben om in de stad te blijven wonen in een fijne en leefbare buurt. De overname helpt ons sneller te innoveren en ligt in lijn met onze duurzaamheidsambities', vertelt Hans Meurs, ceo bij Vorm.

Eigen houtbouwfabriek

Hij vervolgt: “De ontwikkeling en productie van houtbouwwoningen, appartementen en innovatieve woonproducten vindt dankzij deze overname vanaf nu grotendeels plaats in onze eigen houtbouwfabriek in Middelharnis. Daarnaast helpt de overname ons om nog slimmer te opereren en samen nieuwe houtbouwproducten te ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland”, aldus Meurs.

Lees ook: De woningnood te lijf

Particulier en seriematig

DTA richt zich vanuit DAT Bouwsystemen met het product Construq op prefab vrijstaande woningen voor de particuliere woningbouw en met Nimbel op seriematige bouw van grondgebonden woningen en appartementen in bestaande en nieuwe buurten.