Hoogsteder huurt 8000 m² in Bleiswijk

Hoogsteder Groep zal vanaf het tweede kwartaal van 2019 zijn intrek nemen in een nieuwbouwmagazijn van circa 8000 m² in het Prisma Bedrijvenpark aan de A12 tussen Utrecht en Den Haag te Bleiswijk. 

WDP gaat in de zomer van 2018 van start met de bouw van dit nieuwe project. De groenten- en fruitspecialist zal in Bleiswijk zijn commerciële en logistieke activiteiten centraliseren en zal de ruimte na oplevering huren op basis van een huurcontract van tien jaar.

WDP voorziet voor deze realisatie een investeringsbudget van circa € 10 mln. Dit nieuwbouwproject voor de Hoogsteder Groep, dat deel uitmaakt van groenten- en fruitgroep The Greenery, vormt een nieuwe stap in de strategische samenwerking tussen WDP en The Greenery. WDP voorziet The Greenery immers reeds van vastgoedruimte op twee andere locaties, met name te Breda en Barendrecht, samen goed voor ongeveer 100.000 m².

De WDP-site in het Prisma Bedrijvenpark is in volle ontwikkeling. In 2014 ging WDP op deze locatie van start met de realisatie van zijn eerste nieuwbouwproject voor MRC Transmark, goed voor een investering voor WDP van circa € 8 mln. Twee jaar later, in 2016, werd de Maasstedetransactie aangekondigd, waarbij onder andere een grondpotentieel van 7 ha werd verworven. Op deze percelen wordt de ontwikkeling van in totaal circa 45.000 m² heden afgerond voor langetermijnhuurders Mediq, Toolstation, Total Exotics en Misi.

Eind 2017 kon WDP opnieuw een grondpotentieel verwerven van ongeveer 15 ha (op basis van een gefaseerde aankoop). Daarop zullen in eerste fase twee nieuwbouwmagazijnen van in totaal circa 16.000 m² worden gerealiseerd voor Konings-Zuivel en Hoogsteder Groep. De fair value van de afgewerkte sites, de projecten in uitvoering en de grondreserve bedraagt circa € 61 mln per 31 maart 2018.

Bovendien kan de Bleiswijk-locatie nog worden uitgebreid met een oppervlakte van circa 72.000 m² aan beschikbare gebouwen. Voor de realisatie van dit potentieel, inclusief de gefaseerde aankoop van de grond en de voorziene kosten voor de afwerking van de lopende en nieuw aangekondigde projecten, gaat WDP uit van een investeringsbudget van bijkomend circa € 62 mln.