Hines koopt Hema-distributiecentrum in Utrecht

Het Amerikaanse vastgoedbedrijf Hines heeft namens het Hines Pan-European Core Fund (HECF) het Hema-distributiecentrum in Utrecht gekocht met een oppervlakte van 62.000 m2. 

De koopsom bedraagt € 60 mln. De verkopende partij is Ramphastos, een onderneming van Marcel Boekhoorn. Dat had al eerder overeenstemming over de aankoop van hetzelfde object van Altera Vastgoed. Het transport van beide transacties had plaats op dezelfde dag, begin mei. De verkoop van het object en huur door Hema maakt het een sale-en-lease-backtransactie. 

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide is in gebruik bij winkelketen Hema, in handen van voornoemde Boekhoorn, en is de logistieke hub voor de Benelux. Van hieruit worden 550 winkels bevoorraad. Hema zit al op die plek sinds 1965 en heeft met HECF een 10-jarig huurcontract gesloten.

Sinds vorig jaar is HECF op zoek naar uitbreiding voor de portefeuille door stedelijke logistieke centra te acquireren in verschillende Europese steden. Het nu aangekochte complex in Utrecht is de derde stedelijke logistieke belegging binnen een jaar.  

Met de verkoop van het distributiecentrum heeft Altera haar bedrijfsruimteportefeuille volledig afgebouwd. De transactie is in goede samenwerking met Ramphastos/Hema tot stand gebracht.

Hines is bij de transactie begeleid door Savills, Eveda Capital, Simmons & Simmons, Cushman & Wakefield (Project and Development Services), Hollis, Ramboll and PWC. Altera is begeleid door Cushman & Wakefield en Dentons.