Hillen & Roosen komt in handen van Hemubo.

Hemubo neemt de Amsterdamse woningbouwer Hillen & Roosen over. De overname werd dinsdagmiddag bekend gemaakt.

Hillen & Roosen verwierf ruim tien jaar geleden landelijke bekendheid door het debacle op het Bos- en Lommerplein. Het bedrijf ging in 2009 failliet, maar een deel maakte daarna een doorstart.

Hemubo boekte over het afgelopen jaar een omzet van ruim € 100 mln euro. Het bedrijf uit Almere is gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van vastgoed en civiele objecten. Dit jaar verwacht de renovatiespecialist uit Almere dat de bedrijfsopbrengsten uit zullen komen op ongeveer € 115 mln. Hillen & Roosen was vorig jaar met 50 werknemers goed voor een omzet van € 35 mln.

De overname past binnen de strategie van Hemubo om haar dienstverlening richting opdrachtgevers verder te verbreden. Hemubo haalt met de overname van Hillen & Roosen veel kennis en ervaring in huis in de snel groeiende markt van nieuwbouw.

Adjunct directeur van Hemubo, Tom Bergmans: “Door deze overname is Hemubo nog beter in staat woningbouwcorporaties passende, duurzame oplossingen te bieden voor steeds veranderende bouw- en onderhoudsvraagstukken. Naast (grootschalige) renovatie en onderhoud kan Hemubo met de kennis en kunde van Hillen & Roosen haar klanten nu ook van dienst zijn bij de nieuwbouw van onder andere woningen”.

Jan Verhulst, directeur van Hillen & Roosen vult aan: “Met haar Amsterdamse origine heeft Hillen & Roosen veel ervaring op het gebied van complex binnenstedelijk bouwen. Dit vormt een goede aanvulling op de activiteiten van Hemubo en geeft ook onze medewerkers veel mogelijkheden om te profiteren van elkaars ervaring en specialisme”. 

Hillen & Roosen wordt als dochteronderneming van Hemubo voortgezet onder leiding van de huidige Hillen & Roosen directie en zal nauw gaan samenwerken met de overige Hemubo dochterbedrijven.

Cornerstone Partners heeft partijen bij elkaar gebracht en is opgetreden als strategisch en financieel adviseur van Hemubo.

Foto: Hillen & Roosen heeft onder andere het nieuwe De La Mar theater in Amsterdam gebouwd.