Heijmans ontwikkelt 275 woningen aan de Vughtse Vijverbosweg

Heijmans en de gemeente Vught hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend voor de ontwikkeling van circa 275 nieuwe woningen aan de Vijverbosweg in Vught.

Dit project omvat een gevarieerd aanbod van huur- en koopwoningen en sluit aan bij de woonvisie van de gemeente. De woningen zullen beschikbaar zijn in verschillende prijscategorieën, voor zowel huurders als kopers.

De ontwikkeling is een volgende stap in de realisatie van de woonvisie van gemeente Vught, waarbij 45% van de woningen in het segment van sociale huur en betaalbare woningen worden gerealiseerd. Maar ook de middeldure huur- en koopwoningen, en 10% zeer ruime koopwoningen vallen binnen dit plan.  

Haalbaarheid

Met de haalbaarheidsfase in het vooruitzicht, waarin het stedenbouwkundig plan vorm krijgt en later door de raad wordt vastgesteld, zet Heijmans zich dit najaar in voor omgevingsdialoog en participatie. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2026.  

Wethouder Jos den Otter: ‘Met de te bouwen woningen bieden we straks honderden mensen de mogelijkheid om een woning te vinden die past bij hun wensen. Op het moment dat alle seinen op groen staan en de bouw kan starten, wordt in de eerste fase met name de aandacht gevestigd op de sociale en betaalbare woningen.’  

Duurzaamheid

‘Dit project sluit naadloos aan bij de missie van Heijmans om een gezonde leefomgeving te creëren’, vertelt Clemens Hoedjes, directeur Vastgoed bij Heijmans. ‘Op gebiedsniveau worden de natuurinclusieve maatregelen, zoals stimulering van de biodiversiteit, ingericht volgens de principes van NL Greenlabel. In de nieuwe wijk komen de houtskeletbouw-woningen die Heijmans in haar eigen fabriek in Heerenveen produceert. Deze woningen zijn duurzaam, modulair en daardoor snel te bouwen.’