Heijmans koerst af op goede woningverkopen

Heijmans heeft in de eerste tien maanden van 2020 1.581 woningen verkocht, vier meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Vastgoed groeit net als in de eerste helft van dit jaar, zo verklaart Heijmans. De omzet en winst van het bedrijfsonderdeel zijn ondanks de uitbraak van Covid-19 gestegen. De vraag naar woningen blijft bovendien groot. Door gebrek aan locaties en vertraging van productie – als gevolg van tragere vergunningverleningen – is er te weinig planaanbod. Voor de langere termijn heerst bij het bedrijf vertrouwen in de woningmarkt.

Naast goede resultaten voor Vastgoed, meldt Heijmans sterke prestaties voor het infrabedrijf en degelijke resultaten voor Woningbouw & Services. “We stevenen af op goede jaarcijfers. Met een hogere omzet en een verbeterde onderliggende EBITDA verbetert onze verwachting voor 2020. De verwachtingen voor de tweede helft van 2020 zijn goed en onze goed gespreide orderportefeuille blijft met € 1,9 mrd op niveau”, aldus bestuursvoorzitter Ton Hillen. Ook verkoopt Heijmans haar aandeel in investeringsvehikel Heijmans Capital. Met deze transactie wordt een verkoopopbrengst behaald van ruim € 7 mln.

Wel bestaan er bij Heijmans zorgen over het nieuwe stikstofplan van het kabinet. Dat brengt weliswaar verlichting voor de woningbouw, echter het huidige voorstel lost het structurele probleem voor met name de aanleg van grotere infrastructurele projecten niet op.

img
Redacteur
Profiel