Heijmans bouwt 86 woningen in New Brooklyn in Almere

Heijmans en Syntrus Achmea hebben een turnkey-koopovereenkomst getekend voor de bouw van 86 energie-neutrale woningen en 2 commerciële ruimten in de nieuwe woonwijk New Brooklyn in Almere Poort

Dit project betreft in totaal 23 benedenwoningen, 23 bovenwoningen en 40 appartementen van gemiddeld 81m². De twee commerciële ruimtes zijn 375m². De beoogde oplevering is verdeeld over Q4 2023 en Q1 2024. De omzet van het project bedraagt voor Heijmans € 28,5 mln.

Het project is onderdeel van New Brooklyn, waar in de komende jaren in totaal ruim 1.400 woningen worden gerealiseerd in de segmenten sociale huur, middenhuur en vrije sector en koopwoningen. De architectuur van New Brooklyn is geïnspireerd op het gelijknamige stadsdeel in New York.

Begin dit jaar verwierf Syntrus Achmea op deze locatie al 37 eengezinswoningen. "Ook deze tweede acquisitie in New Brooklyn past precies in de strategie van het ADRF, die is gericht op sterke woningmarktregio’s, het terugdringen van de CO2-uitstoot en betaalbare woonproducten voor onze huurders”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Almere ontwikkelt zich snel als stedelijke regio. Dat biedt de participanten in het fonds de komende jaren uitzicht op stabiele, passende rendementen.”

img
Redacteur
Profiel