Heddes van Amvest naar Heembouw

Met ingang van 1 januari treedt Léon Heddes (1964) bij Heembouw in dienst als algemeen directeur Heembouw Werken. Bij Amvest wordt Heddes opgevolgd door Bas van de Ven.

Het cluster Werken bestaat uit de klantgroepen Bedrijfsruimten en Kantoren. Heddes gaat leiding geven aan de beide directieteams van deze klantgroepen. 

Eerder vervulde hij verschillende directiefuncties in de bouw en vastgoed sector, en was voor zijn overstap naar Heembouw directeur projectontwikkeling bij Amvest. 

Heddes heeft gedurende 8,5 jaar samen met Heleen Aarts leiding gegeven aan Amvest Development. De eerste jaren tijdens de financiële crisis, maar daarna in een periode van sterke groei van Amvest. Een groei die nog steeds voortduurt, maar waarvan de kiem ligt in de crisis.

Hij was mede verantwoordelijk voor de creatie van een omvangrijke pipeline aan nieuwe woningen bestemd voor de fondsen die Amvest beheert. Hij heeft een bijzondere rol gespeeld in het creëren en uitrollen van het Amvest Living & Care Fund. Een fonds, dat zich richt op kleinschalige woon-zorgcomplexen voor diverse doelgroepen.

Bas van de Ven (rechts) studeerde aan de TU in Eindhoven en is vanaf 1 mei 2005 in dienst van Amvest. Hij heeft zijn sporen verdiend in tal van grote complexe gebiedsontwikkelingen en is daarnaast de drijvende kracht achter de “acquisitiemachine” die Amvest is, aldus de woningontwikkelaar en belegger. 

Klantgroepen
In de bedrijfsvoering van Heembouw staat de eindgebruiker centraal. Heembouw richt zich op drie klantengroepen: Bedrijfsruimten, Kantoren en Wonen. 

Bedrijfsruimten en Kantoren vormen het cluster Werken, naast het cluster Wonen. Het eigen architectenbureau van Heembouw, Habeon Architecten, is met specialistische teams bestaande uit architecten, teamleiders, ontwerpmanagers en modelleurs, integraal onderdeel van de beide clusters.

De ambities van Heembouw voor het cluster Werken zijn groot. Van oudsher heeft Heembouw een sterke positie op de markt van bedrijfsruimten, met name in de logistiek en productie. Op de kantorenmarkt ontwikkelt Heembouw zich steeds meer tot specialist in de verduurzaming van bestaande kantoren, en speelt daarnaast een belangrijke rol in de niche van ontwerp en realisatie van geconditioneerde onderzoeksruimten.

Met de benoeming van Léon Heddes tot algemeen directeur Werken verwacht Heembouw haar groeiambities voor dit cluster waar te kunnen maken.