Hanwha Ocean naar Zuidtoren in Hoofddorp

Hanwha Ocean heeft een huurovereenkomst gesloten voor 2.649 m² kantoorruimte in de Zuidtoren in Hoofddorp. BNP Paribas Real Estate heeft als asset manager van de Zuidtoren de deal gesloten in opdracht van het in New York gevestigde fonds Marathon Asset Management L.P.

Het karakteristieke kantoorgebouw is in 2020/2021 volledig gerenoveerd, zowel op esthetisch gebied als op het vlak van duurzaamheid. Onderdeel van de grootschalige renovatie was het toevoegen van een flexibel kantoorconcept en het installeren van warmtepompen, waardoor het gebouw nu over een BREEAM Excellent rating en energielabel A+++ beschikt.

De Zuidtoren aan de Taurusavenue 1 bestaat in totaal uit 17.000 m² kantoorruimte, verdeeld over 19 verdiepingen. Voor de kantoorgebruikers is er een aantrekkelijke lobby met receptie en coffeebar, high end vergaderruimten en een restaurant met terras gelegen in een landelijke omgeving. De Zuidtoren is goed bereikbaar door haar ligging pal naast het NS-station van Hoofddorp.

Hanwha Ocean (voorheen Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) is een Zuid-Koreaanse onderneming met mondiale bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf specialiseert zich in de vervaardiging van commerciële schepen en offshore-installaties, met als missie de scheepvaartindustrie koolstofvrij te maken.

CBRE adviseerde BNP Paribas Real Estate en de verhuurder bij de totstandkoming van de huurovereenkomst.