Hamit Karakus gedroomde opvolger van Onno Hoes bij NVM

Op de enquête van PropertyNL: wie wordt de nieuwe NVM voorzitter? is massaal gereageerd met één gedroomde opvolger als winnaar: Hamit Karakus, ooit begonnen als makelaar, maar daarna succesvol als wethouder van Rotterdam en directeur van Platform31 en tegenwoordig lid van de Eerste Kamer.

 

Eind vorige maand maakte de NVM bekend dat Onno Hoes in augustus vertrekt na zijn eerste driejarige termijn. De leden van PropertyNL hebben een bijdrage geleverd aan het wervingstraject door kandidaten te nomineren en te stemmen op een voorkeurslijst.

Barbara Visser of Mona Keijzer

Ruim 36% van de ondervraagden opteert voor Hamit Karakus, Hij heeft daarmee een ruime voorsprong op nummer twee. De tweede plaats met bijna 15% van de stemmen is voor voormalig minister van Infrastructuur en Waterstaat in Rutte III, Barbara Visser. Het VVD-lid had in de Kamer Volkshuisvesting in de portefeuille.

Visser wordt op de voet gevolgd door staatssecretaris economische zaken in het kabinet van Rutte III, Mona Keijzer. De enige van de genomineerden die verder op meer dan 10% van de stemmen kan rekenen, is Rudolf de Boer. Hij gaf als COO mede leiding aan de grootse makelaarsorganisatie van Nederland, CBRE.

Onze lezers hebben ook interessante andere kandidaten aangedragen. Zo is Cuno van Steenhoven genoemd, de vroegere baas van DTZ Zadelhoff. Over voormalige ministers gesproken: een lezer ziet het meeste in Sander Dekker. Hij was minister van Rechtsbescherming, staatssecretaris van Onderwijs, maar daarvoor wethouder in Den Haag en intensief bij vastgoed betrokken. Meer in de lijn van Onno Hoes als voormalig burgemeester past Henri Lenferink, burgemeester te Leiden én beschikbaar wegens aflopende ambtstermijn.

Jerry Wijnen of Hans van der Ploeg

Dan waren er nog wat meer controversiële nominaties voor de nieuwe NVM-voorzitterspost. Zo bepleit een lezer de nominatie van Jerry Wijnen. Hij is als huidige voorzitter van de MVA, de Amsterdamse subgroep binnen de NVM, al lid van de NVM. Een ander ziet veel in Hans van der Ploeg, de huidige voorzitter van VBO, de concurrent van de NVM.

Wat pleit voor zowel Wijnen en Van der Ploeg is dat zij uit het makelaarsvak komen. Een paar respondenten noemen dat een voorwaarde voor een succesvolle invulling van de functie. De afgelopen twee keer met Hoes en daar voor Jaarsma heeft de NVM hier niet voor gekozen. Anderen zien graag een voorzitter met een duurzaam profiel. Hoe dan ook, het is niet aan PropertyNL-leden, maar aan de 4400 leden om een keuze te maken

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen