HBB bouwt 90 huurappartementen in Haarlem

De HBB Groep gaat Link bouwen, een complex van 90 huurappartementen in de Slachthuisbuurt in Haarlem.

De HBB Groep uit Heemstede heeft de tender gewonnen die de gemeente Haarlem heeft uitgeschreven voor de Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II. Het gaat om de strook grond op de kruising van de Schipholweg en de Prins Bernhardlaan aan de zijde van de Slachthuisbuurt.

Het plan van HBB bestaat uit 90 appartementen in de middeldure huursector. Deze zijn ontworpen door Faro Architecten uit Lisserbroek. Het gebouw zal in zes lagen worden opgetrokken met op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte voor feesten en andere sociale bijeenkomsten. De flexibel indeelbare appartementen zijn 54–71 m² groot. De woningen worden gasloos gebouwd en het gebouw en moeten het label Breeam Excellent krijgen. Parkeren gebeurt in een halfverdiepte garage onder het gebouw.

Met deze toevoeging wordt een impuls gegeven aan de mogelijkheid tot doorstroming uit de sociale woningen in de Slachthuisbuurt.

HBB Groep is betrokken bij meer plannen in de Slachthuisbuurt, zoals het Hof van Leijh in opdracht van Elan Wonen en de Componiste aan de Henriëtte Bosmanstraat in opdracht van Pre Wonen. Tevens heeft HBB het voormalige Fluorpand gekocht op de hoek van de Schipholweg en het Spaarne. De plannen daarvoor zijn nog in de verkennende fase.