HB Capital verkoopt distributiecentrum van 94.000 m² aan Somerset

Vastgoedbelegger HB Capital heeft haar distributiecentrum in Geldermalsen verkocht aan Somerset Capital Partners.

Het gebouw betrof het laatste logistieke gebouw in de Nederlandse portefeuille en is verhuurd aan Blokker. Volgens Het Kadaster lag de koopsom op € 46,515 mln.

Het gebouw ligt centraal in Nederland, nabij het knooppunt van de A2 (Maastricht – Amsterdam) en de A15 (Rotterdam – Arnhem). Het gebied rondom Geldermalsen is een zeer gewilde locatie voor nationale logistieke operaties. Het verkochte object bestaat uit circa 85.000 m² warehouseruimte, 4.000 m² mezzanine en 5.000 m² kantoor. Naast het distributiecentrum ligt een ontwikkelplot met een oppervlakte van circa 6 hectare. Dit plot zal door Somerset op termijn ontwikkeld worden.

Het distributiecentrum is verhuurd aan Blokker en vormt het logistieke hart van de retailgigant. Blokker heeft het gebouw onlangs volledig heringericht zodat de logistieke operatie naadloos aansluit op de transformatie van succesvolle winkelformule naar omnichannel-retailer. Hierbij is veel tijd en geld geïnvesteerd in mechanisatie en automatisering van het centrale distributiecentrum. Winkelorders en internetorders doorlopen door deze herstructurering, van goederenontvangst tot en met orderpicking, hetzelfde proces.

HB Capital werd in deze transactie juridisch geadviseerd door Van Benthem & Keulen en commercieel door TLF Real Estate. Somerset werd juridisch bijgestaan door Solid Attorneys, Hollis Global en notarieel en fiscaal door Loyens & Loeff.

Laatste nieuws

Evenementen