Guido Weijers sluit openingscongres DGBW af

Het openingscongres van de Dutch Green Building Week wordt dit jaar door cabaretier Guido Weijers afgesloten.

De cabaretier is bekend van zijn oudejaarsconferences, maar heeft ook altijd veel aandacht gehad voor het klimaat en zet zich actief in voor een betere wereld. Zo schreef hij ooit een open brief aan minister Wiebes, waarin hij de minister oproept meer oog te hebben voor onze wereld.

Planeet en geluk
Die aandacht voor de natuur kreeg Weijer al op jonge leeftijd. Een dierenarts als buurman en een vijver vol kikkervisjes openden zijn ogen voor de wereld om hem heen. Die aandacht heeft hij vastgehouden: ‘De planeet heeft ons niet nodig, wij hebben de planeet nodig.’

Die planeet stond dan ook centraal in zijn brief aan de minister. De enige zekerheid die we volgens hem hebben, is onze planeet. Daarom nodigde hij de minister uit om daar iets aan te doen. Weijers schroomt dus niet om uit zijn rol als grappenmaker te stappen en de politiek een spiegel voor te houden. Die spiegel zal hij ook de bezoekers van het congres voorhouden, met zijn masterclass ‘Geluk’.

Ook onder anderen Mathijs Bouman (journalist en econoom), Sandra Phlippen (hoofd Economisch Bureau Nederland ABN Amro) en Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) leveren een bijdrage aan het programma.