Grote studentenaccommodatie in Maastricht open

Nido Randwyck heeft zijn deuren geopend in Maastricht, waarmee het studentenaccommodatie platform Nido haar verdere uitbreiding in Europa voortzet.

Dit project biedt 506 zelfstandige studentenwoningen, waarvan 430 units onder de sociale huurtoeslaggrens voor 23-jarigen vallen.  Het complex is ontwikkeld door Urban Developers in nauwe samenwerking met Mathieu Bruls architect, Kompas 360, Zuyd Vastgoed en MC2 Management. Met een sterke focus op duurzaamheid en interieurontwerp is Nido Randwyck een innovatieve accommodatie, die voorziet in de lokale vraag naar betaalbare huisvesting.

De studenten kunnen vanaf heden verblijven in hoogwaardige en goed uitgeruste studio's, met toegang tot verschillende studie- en sociale ruimtes, waaronder een gymruimte, tuinen, lounges en privé-eetfaciliteiten. Gelegen in de wijk Randwyck, is de accommodatie op korte loop- en fietsafstand van de faculteiten van de Universiteit Maastricht en het stadscentrum.

Naast ligging en voorzieningen beschikt Nido Randwyck ook over diverse duurzaamheidskenmerken, zoals onder meer een grotendeels houten gevelbekleding, omliggende groenvoorzieningen met wateropvang voor het hemelwater, zonnepanelen en bewegingssensoren. Energiemaatregelen die tezamen voldoen aan de regelgeving voor energieneutraliteit.

Op dit moment heeft Nido in totaal 4.000 bedden operationeel en nog eens 3.000 in de pijplijn verspreid over Denemarken, Ierland, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Vorige maand lanceerde Nido een nieuw flexibel woonconcept in Valencia (Nido Malvarrosa) met 253 bedden en deze maand lanceerde het Principe Pio, een flexibel woonconcept met 636 bedden in Madrid.