Grondaankoop voor woontoren La Grandeur in Waelpolder te ’s Gravenzande

Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) heeft veld 6 in Waelpolder te ’s Gravenzande aangekocht voo de ontwikkeling van woontoren La Grandeur.

Tomas van den Berg, directeur namens Bouwbedrijf De Langen & van den Berg uit Bergambacht, tekende voor het bouwplan en de bouw.

ONW heeft recent een meervoudige onderhandse aanbesteding uitgevoerd voor veld 6 in deelplan Waelpolder, vertelt Fred Vlasblom (directeur van ONW). De Langen & van den Berg is met haar bouwplan La Grandeur als winnaar uit de bus gekomen met een prachtig project. De beoordelingscommissie werd verrast door de unieke kwaliteit van bouwplan La Grandeur en het project ontving dan ook een hoge eindscore.

Aan het water

La Grandeur komt op een prachtige locatie aan het water (de boezem) binnen Waelpolder. Een fenomenaal uitzicht is gegarandeerd doordat de ranke woontoren met 36 appartementen bestaat uit maar liefst 16 bouwlagen (50 meter hoogte). Dit betekent vier appartementen per verdieping op de bouwlagen 1-7 en twee appartementen per verdieping op bouwlagen 8-12. De topappartementen in de bouwlagen 13 tot en met 15 beslaan slechts één appartement per bouwlaag.

Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag en het integraal mee ontworpen (gevel)groen en de groene daktuin van de parkeergarage is van de hand van landschapsarchitecten Jos van de Lindeloof en Els Beekhuis-van der Weijde uit Delft.

Luxe appartementen

La Grandeur zal met dit unieke woonprogramma bijdragen aan de grote behoefte van hoogwaardige, luxe en duurzame appartementen in de gemeente Westland. De komende maanden zal worden gestart met de zorgvuldige uitontwikkeling van La Grandeur en het bouwrijp maken van de planlocatie, waarna vooralsnog eind 2025 zal worden gestart met de bouw.

Waelpolder Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling is en biedt straks ruimte voor circa 720 woningen, een school én maatschappelijke voorzieningen. De groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is.