Groen licht herontwikkeling kantoorgebouw ‘DW02 Lighthouse’

Een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International heeft de aannemingsovereenkomsten met Biltz Bouw & Onderhoud en Totalklima getekend voor de transformatie van het kantoorgebouw ‘DW02 Lighthouse’ in District West in Amsterdam Sloterdijk.

Het gebouw aan de Basisweg 30 wordt fors verduurzaamd en uitgebreid naar een hoogwaardig kantoor van 13.000 m². Hiermee is de volgende stap van de herontwikkeling van District West een feit. De komende jaren wordt dit gebied getransformeerd naar een dynamische stadswijk met ruim 100.000 m² kantoren en voorzieningen.

De herontwikkeling gaat deze eerste oktoberweek van start. Volgens planning wordt ‘DW02 Lighthouse’ eind 2023 opgeleverd. Het kantoorgebouw krijgt een nieuwe oriëntatie aan het centrale plein van District West en wordt voorzien van een indrukwekkende entree met een glazen atrium. De constructie van de uitbreiding wordt volledig in hout uitgevoerd en biedt ruimte aan verschillende dakterrassen. ‘DW02 Lighthouse’ heeft een spectaculair uitzicht over de Amsterdamse Haven en de stad Amsterdam. Er komen kantoren van 20 m² tot 1.500 m² per verdieping. Dit maakt het gebouw zeer geschikt voor een levendige mix aan huurders, van start-ups tot corporates.

Duurzaam in District West

De kantoorgebouwen in District West worden (her)ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance). Het wordt een duurzame werkomgeving op nog geen 500 meter van Station Sloterdijk. Naast een inspirerende en comfortabele werkplek, worden huurders en medewerkers door actief community management gefaciliteerd in onderlinge ontmoetingen en uitwisseling van kennis. District West biedt een compleet pakket aan services en programmering, die het welzijn van de huurders bevordert. Mediahuis Nederland is al gevestigd in District West.