Green ontwikkelt Vught Centrumplan-Oost

Green gaat het oostelijk deel van het Vughtse centrum ontwikkelen, het zogenaamde Centrumplan-Oost.

De Marktveldpassage verandert van een overdekt centrum, met een naar binnen gekeerd karakter, naar een open winkel- en woongebied. De Albert Heijn wordt aanzienlijk uitgebreid. Er komen 59 nieuwe appartementen, zowel koop als huur. De bestaande bovenwoningen worden gerenoveerd. De oppervlakte van de woningen lopen uiteen van 70 m² tot 220 m², variërend van twee- tot vijfkamerappartementen. De toekomstige bewoners kunnen parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Binnenkort start de verkoop van de appartementen.

Green ontwikkelt, in samenwerking met Bouwaccent, ongeveer 22 commerciële ruimten.

Het streven is om het huidige winkelaanbod in Vught zoveel mogelijk te handhaven en waar mogelijk uit te breiden.

Het vernieuwde winkelcentrum wordt gericht op de dagelijkse boodschappen met een full-service AH-supermarkt, een versstraat en mix van filiaalbedrijven en plaatselijk ondernemerschap.

Het is de laatste fase in de ontwikkeling van het Vughtse centrum. In het najaar wordt gestart met de sloop van het pand aan de Raadhuisstraat 2. Het is de bedoeling dat in de loop van 2018 wordt gestart met de realisatie.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Pennings, burgemeester Van de Mortel, de heer Verdoold (Green) en de heer Verheijden (Bouwaccent)