Green koopt ontwikkellocatie Leiden

Green en de gemeente Leiden hebben de koopovereenkomst voor een bouwlocatie in de Lammenschansdriehoek aan de Lammerschanswegzijde ondertekend. Green zal hier de komende jaren een wooncomplex met 116 appartementen inclusief ondergrondse parkeergarage en 600 m² commerciële ruimte gaan bouwen. 

De helft van de 116 nieuw te bouwen appartementen worden koopwoningen, de andere helft worden huurwoningen die onderdeel blijven van de vastgoedportefeuille van Green.

Green is al jarenlang een van de eigenaren in het Lammenschansgebied. In 2011 realiseerde de ontwikkelaar er het scholencomplex aan het Bètaplein waarin het Da Vinci College en het mboRijnland zijn gehuisvest. In december 2019, startte Green er met de bouw van woonzorgcomplex Hestya aan Kanaalpark 141. Deze ontwikkeling omvat 70 zorgwoningen voor cliënten van zorgorganisaties Gemiva-SVG groep en De Haardstee.

De officiële ondertekening van de koopovereenkomst voor de nieuwe bouwlocatie vandaag, markeert voor Green de volgende stap in het verder verbeteren van ontwikkellocatie Lammenschansdriehoek. Richard Dallinga, CEO Green: “Op locaties zoals de Lammenschansdriehoek laten we écht zien dat we substantieel bijdragen aan het verbeteren van deze nieuwe stadswijk. Er is in Leiden een enorme woningopgave op plekken dichtbij winkels, horeca en bijvoorbeeld openbaar vervoer. Wij verbinden ons graag voor de lange termijn juist aan dit soort locaties omdat we de kennis en ervaring in huis hebben om hier echte waarde te kunnen blijven toevoegen.”

 

De Lammenschansdriehoek is een grootschalige ontwikkellocatie op slechts twee minuten fietsafstand van de binnenstad van Leiden, dichtbij het station en direct naast het Cronesteynpark. Het voormalige monofunctionele bedrijventerrein - dat lang te kampen had met leegstand van kantoren en een matige kwaliteit van de bedrijfsruimtes - transformeert naar een stadswijk die wonen, werken, winkelen en leren bij elkaar brengt. Hierin is de afgelopen zes jaar al veel veranderd door uitgebreide nieuwbouw, herontwikkeling en grootschalige toevoeging van woningen. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in de transformatieopgave wat tot uitdrukking komt in de aandacht voor ruime en vooral groene buitenruimtes en bijvoorbeeld aardgasvrije ontwikkelingen van woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels.