Gevangeniscomplex Wolvenplein in Utrecht herontwikkeld voor wonen en werken

Levenslang CV verwerft en ontwikkelt voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht.

Levenslang, een samenwerking tussen Investore Holding uit Amsterdam, de Utrechtse Huizen Maatschappij en Star Lodge Hotels Utrecht, heeft van AM het gehele cellencomplex met kerk van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht uit 1856 overgenomen.

De gevangenis is de oudste van Nederland en wordt herontwikkeld door Levenslang naar een mix van wonen, werken, horeca en hotel. Het 1,3 hectare grote gebied zal in samenwerking met AM, weer ontsloten worden door onder meer een brug over de Singel alsmede door het kadegebied weer toegankelijk te maken voor voetgangers en boten.

Levenslang is voornemens de komende twee jaren de plannen verder gestalte te geven. In de tussentijd zal De Stadstuin het object in gebruik nemen en ter beschikking stellen aan derden.

Het markante monumentale complex in het centrum wordt zoveel mogelijk in waarde gelaten. AM ontwikkelt het nieuwbouwwoongedeelte om de gevangenis heen en werkt samen met Levenslang aan de totale gebiedsontwikkeling en het landschap. Dit in nauwe samenwerking met de buurt en gemeente.