Frame Vastgoed en Jumbo realiseren nieuwe Jumbo supermarkt aan de Rotterdamse Rijnhaven

Jumbo Supermarkten en Frame Vastgoed werken samen aan de realisatie van een nieuw Jumbo filiaal van circa 3000 m² aan de Hillelaan in Rotterdam.

Het filiaal komt onder een 85 meter hoge woontoren die tevens door Frame Vastgoed wordt ontwikkeld. Naar verwachting zal de nieuwe Jumbo haar deuren openen in het najaar van 2021.

Op de plek van de bestaande Jumbo supermarkt aan de Hillelaan zal Frame Vastgoed een nieuwe en vergrote Jumbo supermarkt creëren. Het afronden van de afspraken omtrent deze nieuwe Jumbo vestiging betekent de start van de gefaseerde realisatie van een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de Rijnhaven.

De nieuwe Jumbo gaat onderdeel uitmaken van een nieuw en onderscheidend exclusief horeca- en winkelaanbod aan de Rijnhaven. De gemeente Rotterdam nam vorig jaar het initiatief hiertoe door de aankondiging van de verkoop van pakhuis Santos aan het Duitse designwarenhuis Stilwerk.

Gedurende de bouw blijft de huidige Jumbo supermarkt functioneren in een tijdelijke winkel aan de overkant van de Brede Hilledijk, naast het politiebureau. Begin maart zijn de bouwwerkzaamheden hiervoor gestart. Jumbo verwacht de tijdelijke winkel na de zomer te kunnen openen.

Vervolgens zal Frame Vastgoed – in samenwerking met bouwpartner Van Hattum en Blankevoort – op de oorspronkelijke locatie aanvangen met de bouw van een ondergrondse parkeergarage, om er daarna een woontoren van 85 meter hoog en de geplande Jumbo supermarkt te realiseren. 

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie voor Rotterdam en omgeving. Frame is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam- Noord, Kralingen-Crooswijk, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle.