Focus en Impact samen als Focus On Impact

Focus Real Estate uit Eindhoven heeft het Rotterdamse Impact Vastgoed overgenomen. De bedrijven gaan verder onder de naam ‘Focus on Impact’.

Focus Real Estate is als ontwikkelende belegger reeds 40 jaar actief op het gebied van wonen, werken en zorg. Impact vastgoed heeft projecten gerealiseerd op het gebied van logistiek, kantoren en wonen. Samen met Capital FIT uit Amsterdam is Impact Vastgoed op zoek gegaan naar een partner waarmee het bedrijf naar het volgende niveau kan worden getild en haar groeiambities kan waarmaken. De partner werd gevonden in Focus Real Estate.

Tijdens de gesprekken bleek al snel dat Focus Real Estate en Impact Vastgoed volledig complementair zijn en elkaar op een geweldige manier kunnen versterken. ‘Onze manier van ondernemen lijkt op elkaar’, vertelt Philip van der Ent, commercieel directeur van Impact Vastgoed.

‘De bundeling van beide bedrijven onder de naam Focus on Impact levert een sterke combinatie op in de vastgoedwereld met een nog steviger fundament voor de komende jaren,’ licht Frans Staals toe, founder van Focus Real Estate. ‘Ik ben, samen met de aandeelhouders (mijn dochters Ilse en Gerlyn Staals, Freek Boeijen, Ria en Ludo Schellens en Kamiel Lemmens), bijzonder trots dat het bedrijf dat ik bijna 40 jaar geleden heb opgestart met de toevoeging van Impact Vastgoed de toekomst in gaat.’

Het nieuwe bedrijf blijft opereren vanuit de twee locaties Eindhoven en Rotterdam. De huidige aandeelhouders Marco Praagman, Philip van der Ent en Bart Dura zullen samen met Arne Went met veel energie en enthousiasme ‘de kar blijven trekken’, aldus het persbericht.